Companys norske nettbutikk - vi sender tollfritt til hele landet
BRGN BY LUNDE & GAUNDAL

BRGN BY LUNDE & GAUNDAL


BRGN by Lunde & Gaundal Yr Coat
XSSMLXL
BRGN by Lunde & Gaundal Yr Coat
XSSMLXL
BRGN by Lunde & Gaundal Yr Coat
XSSMLXL
BRGN by Lunde & Gaundal Yr Coat
XSSMLXL
BRGN by Lunde & Gaundal Monsun Coat
S/MXS/SM/L
BRGN by Lunde & Gaundal Lyn Coat
XSSMLXL
BRGN by Lunde & Gaundal Bris Poncho
S/MXS/SM/L
BRGN by Lunde & Gaundal Bris Poncho
S/MXS/SM/L
BRGN by Lunde & Gaundal Bris Poncho
S/MM/L
BRGN Bucket Hat Navy Boucle
Varenummer: 232909
ONE
BRGN Shoulder Bag
Varenummer: 232119
ONE
BRGN by Lunde & Gaundal Lun Coat
XSXL
BRGN by Lunde & Gaundal Dusk Coat
XS/SM/L
BRGN Shoulder Bag Navy Boucle
Varenummer: 232908
ONE
BRGN Solregn Caps Navy Boucle
Varenummer: 232907
ONE

Jakker fra BRGN


Kåpene fra BRGN by Lunde & Gaundal er bygget opp av flere lag. Kåpens ytterstoff er stoffet kåpen er konstruert av. På baksiden av dette stoffet, er det festet en membran, som gjør stoffet vanntett. I tillegg har ytterstoffet en beskyttende coating på utsiden, som beskytter kåpen mott smuss og skit, samtidig som den gjør at vannet preller av, og ikke suges inn i stoffet. Denne coatingen heter DWR. Helt innerst har kåpene en lining for å øke komfort og allsidighet på jakken.

Hva er membran?
En membran er en hinne som slipper ut små molekyler, men samtidig hindrer større molekyler å passere gjennom. Svettedråper har mindre molekyler enn vanndråper. En membran vil derfor kunne slippe ut svette innenfra, men holde vanndråpene ute. Det er store forskjeller på membraner, og disse er markert med tall (Kjent som Vannsøyle). Plagget er ikke nødvendigvis vanntett selv om det har en membran, og det har ikke nødvendigvis god pusteevne. Ulike plagg har ulike membraner til forskjellige bruksområder.

Hva er vannsøyle?
Vannsøylen angir vanntettheten til et produkt. 3.000mm er minimum vannsøyle for at man skal kunne definere et produkt som vanntett. Jo høyere vannsøylen er, jo mer vann tåler plagget før vannet trenger gjennom. En vannsøyle på eksempelvis 5.000mm på en jakke, innebærer at jakken tåler et vanntrykk på 5.000mm/5 meter, før vannet går gjennom jakken og man blir våt. Det betyr at dersom man legger en jakke på bakken, plasserer et 5 meter høyt rør på jakken og fyller røret med vann, så vil vannet ikke gå gjennom jakke stoffet.

Fukttransport
Fukttransporterende evne angir hvor mye fukt, i gram per kvadratmeter per 24 timer, som slippes ut gjennom porene. Dette testes i laboratorier i henhold til internasjonale testmetoder. Jo høyere fukttransporterende nivå, desto bedre er den fukttransporterende evnen til plagget. Det at en jakke er fukttransporterende innebærer ikke at man ikke kan bli klam eller fuktig på innsiden. Dersom aktivitetsnivået er høyt nok vil man kunne bli klam og fuktig selv om man bare er kledd i en t-skjorte. Det at en jakke er fukttransporterende innebærer at man blir mindre klam og fuktig på innsiden, enn man ville blitt ved bruk av regntøy eller jakke uten fukttransporterende evne brukt under tilsvarende aktivitetsnivå.


CARE GUIDE
1. Kåper fra BRGN har membran og tapede sømmer. Dette betyr at en ikke må stikke alarmer eller andre spisse gjenstander igjennom ytterstoffet, da vil lamineringen, som gjør kåpen vanntett, bli ødelagt.

2. Følg vaskeinstruksene til plagget

3. Jakkene fra BRGN tåler ikke bruk av strykejern, men kan dampes lett. Unngå da å dampe de tapede sømmene, og hold steameren et stykke fra stoffet for å unngå overoppheting. Dersom stoffet blir for varmt, kan laminering løsne, og kåpen kan miste sine vanntette kvaliteter. Ved oppvarming av sømmer kan tapingen løsne, slik at sømmer ikke lengre er vanntett. Bruk derfor bare damp med stor forsiktighet.

4. Vi anbefaler å etter-impregnere kåpene, fordi klær med membran som blir utsatt for skitt og smuss får forringede egenskaper. Vaskes de i tillegg med vanlig enzymfrie vaskemidler, vil de vanntette egenskapene forsvinne, og tekstilet vil begynne å trekke til seg vann. Vask med vaskemidler som revitaliserer den opprinnelige DWR coatingen (Durable Water Repellency) og de pustende egenskapene i tekstilet. (Disse får en kjøpt i sportsbutikker. (Nikwax Tech Wash & TX Direct er eksempler på disse vaskemidlene, som også er vannbasert, uten fluorkarbone, og utestet på dyr).

5. Produkter for vask og impregnering av teknisk tøy renser og impregnerer, slik at plaggene holder seg vanntette, pustende og fri for smuss. Man blir mindre klam og fuktig på innsiden, enn man ville blitt ved bruk av regntøy eller jakke uten fukttransporterende evne brukt under tilsvarende aktivitetsnivå.
Companys

Companys er butikken for deg som ønsker et spennende utvalg kombinert med god kvalitet! Konseptet har sin opprinnelse i København og vi som driver Companys Norge er en liten gjeng med engasjerte mennesker. Vi er lidenskapelig opptatt av våre kunder og vårt mål er å gi deg en fantastisk shopping-opplevelse. Vi kompromisser aldri på verken kvalitet eller design, og vi ønsker å hjelpe deg og bygge den ultimate garderoben. Det som presenteres hos oss er håndplukket for våre kunder og vi leter alltid etter de perfekte plaggene.

Besøk oss på Instagram og bli inspirert: @companysnorge

Companys Galleriet AS | org.nr: 992.215.690 | tlf 413 66 066 | nettbutikk@companys.no | Companys Trondheim Torg (2.etg) Tinghusplassen 3, 7013 Trondheim